تو تاثیر گذاری یا تاثیر پذیر؟

یک سوال مستقیما از شما می پرسم و سریعا پاسخ بدهید.به نظر شما محیط در زندگی یک فرد تاثیر دارد یا خیر؟

جواب هم بله هست و هم خیر،زیرا کاملا بستگی به محیط و فردی که در آن محیط قرار می گیرد دارد.

سکانس اول

ترم یک دانشگاه بودیم و یکی از هم خونه ای های ما معتاد بود،اون موقع در حد تریاک و هرویین بود،شبا من خوابم نمی برد از بس بوی بدی می داد؛بقیه دوستان هم کم کم قلیون می کشیدند،یک محیط داغون که شما فکر کنید ساعت 2شب تازه ما شام می خوردیم،یعنی لایف استایل در حد تیم ملی دخانیات! و هنر می خواهد ازدل این تیم بیرون آمدن بدون یک پک قلیان یا هر چیز دیگر.پس اینجا من تحت تاثیر محیط قرار نگرفتم.

 

معمولا در برخورد با یک موقعیت و محیط جدید دو حالت پیش می آید

1-فرد تاثیر پذیر(اثر پذیر): خیلی راحت تحت تاثیر محیط قرار می گیرد. در واقع محیط روی او تاثیر می گذارد.  افراد و شرایط> فرد. بیشتر بر اساس احساس خودش تصمیم می گیرد.

تاثیر پذیری عموما در حالت نآگاهی فرد بروز می کند و اگر این غفلت همچنان ادامه پیدا کند شرایط هر لحظه وخیم تر می شود.فرد تاثیر پذیر شاید در نگاه اول تحت تاثیر یک فرد یا یک شرایط خاص قرار بگیرد اما به مرور شخصیتش دچار خدشه شده و با بروز کوچکترین مسئله ای مشکلش عمیق تر می شود ، مسائلی که شاید در شرایط طبیعی ، کاملا پیش پاافتاده تلقی شوند .این دقیقا مثل ترک برداشتن یا ایجاد یک سوراخ کوچک در سد است که با عبور مداوم آب هرلحظه گسترده تر می شود تا اینکه  به نابودی و فروپاشی آن بیانجامد.فرد تاثیر پذیر دنبال بهانه می گردد تا شکایت کند. از کاه کوه می سازد . خود را بیخود مقصر می داند و اعتماد به نفسش را از دست می دهد.

2-فرد تاثیر گذار(اثر گذار): فرد بر روی محیط تاثیر می گذارد.  فرد> افراد و شرایط محیط. بیشتر بر اساس منطق خودش تصمیم می گیرد.

البته این دسته بندی مطلق نیست،ممکن است یک فرد تاثیر گذار در برابر یک فرد دیگر که درجه تاثیر گذاری اون بیشتر هست تسلیم شود،نمونه آن یک دختری دل یک پسری را می رباید و او را عاشق خودش می کند. پس درجه تاثیر گذاری هم مهم است.

فرد تاثیر گذار ، اعتماد به نفس بالایی دارد به موقع ، شادی و ناراحتی اش را بروز می دهد و سعی می کند درست و عاقلانه فکر کند ، احساسی نشود و احساساتی تصمیم نگیرد.مسئولیت اعمالش را بپذیرد اما خود را شماتت نکند.امیدوار است و عمرش را به فکرهای پوچ و مخرب تباه نمی کند.به مشکلات دیگران فکر میکند، دنبال راه حل می گردد اما نمی گذارد که این مشکلات زندگیش را نابود کنند.نمی گذارد تحت تاثیر افراد قرار بگیرد.

 

خوب حالا چه چیزهایی روی این نوع برخورد و اثر گذاری یا اثر پذیری تاثیر دارد.

1- محیط و موقعیت: عواملی مثه فرهنگ،رفتار،نحوه تعامل افراد و حتی اب و هوا تاثیر گذار است.

یکی از المان های محیط، اب و هوا است.

حتی گرمای هوا روی رفتار آدم ها تاثیر دارد.تحقیقات نشان می دهد میزان جرم و جنایت در سطح جهانی در مناطقی که دمای هوا گرم تر است بیشتر رخ می دهد ولی تا به حال نتوانسته اند دلیل دقیق آن را بدانند و بصورت علمی دلیلی برای آن ارائه کنند.

دو دلیل برای تاثیرات گرمای هوا بر روی رفتار انسان ها وجود دارد.

یکی بیان می کند که گرمای هوا باعث کم حوصلگی و در نتیجه زودتر عصبانی شدن افراد می شود.

دلیل دیگر می گوید گرما باعث عصبی شدن می شود و این یعنی درگیری میان انسان ها و بالا رفتن خشونت.

شاید گرما دلیل اصلی بالا رفتن خشونت در این عصر باشد و شاید خیر. به همین دلیل است که شهرهای شمالی که هوا خنک تر است معمولا  روحیه بهتری دارند و سر حال تر هستند.

2- میانگین 5 نفر دور و بر ما

وضعیت شخصیت شما,میانگین پنج نفر از افرادی است,که بیشترین زمان را با آنها سپری می کنید! در این مقاله کاملا در این مورد صحبت کردم که می توانید از اینجا بخوانید. حتی درآمد شما نیز مستقیم به این 5 فرد مرتبط است. 

3-کلام تو: به قول فلورانس اسکاول شین می گوید کلام تو عصای معجزه گر توست

از نقطه نگاه دیگه اینکه حرف زدن ما در بروز و نمایش شخصیت ما در نگاه دیگران بسیار موثر هست . افرادی هستن که بهتر و مفیدتر از ما برای دیگران نیستن ولی چون مهارت حرف زدن و کنترل بیشتری روی سخنان خود دارن بیشتر مورد توجه و مهر محبت دیگران قرار میگیرن و نیازهای خودشون رو راحت‌تر رفع میکنن .

بقول خانم فلورانس اسکاول شین ، ما شاید روی اتفاقاتی که میفته کنترل مستقیمی نداشته باشیم، شاید روی افکاری که وارد ذهن ما میشن کنترل مستقیمی نداشته باشیم و بیان برن، ولی روی حرف‌های خودمون کنترل داریم و می‌تونیم با انتخاب واژه‌های درست و دادن تعبیر درست به وقایع و خوب حرف زدن، به مرور روی اتفاقاتی که برامون میفته و افکار و احساسات خودمون تاثیر بزاریم.

یک امتحان ساده تو زندگی‌تون انجام بدین، ازین به بعد در انتخاب کلماتتون دقت بیشتری به خرج بدین، چه وقتی با خودتون تنها هستین و چه وقتی دارین با دیگران صحبت می‌کنین . بعد از فقط یک ماه خودتون متعجب از نتایجش خواهید شد.

پس ضمیر ناخودآگاه ما هر كلمه و انديشه‌اي را که بر آن اثر مي‌گذارد را با دقتي حيرت‌آور به عينيت در مي‌آورد. از این رو ضمیر ناخودآگاه نسبت به ذهن هوشیار ما بسیار قدرتمندتر است.

یکی ویژگی‌های ضمیر ناخودآگاه این است که می‌توان با استفاده از قدرت کلام روی آن اثر گذاشت. اگر شما در عمق تفكر ضمیر خودآگاه خود، جملات منفی شامل کلماتی چون ترس، شکست، بدبختی، مشکلات، فقر و غیره را بسازید، اين حالت در ضمير ناخودآگاه شما نيز نفوذ مي‌كند و در هر موقعیتی که قرار بگیرید، به جاي حال خوب، در انتظار حال بد مي‌نشيند.

در نتیجه هر آنچه كه روي ضمير ناخودآگاه نقش ببندد، به شكل تجارب، حوادث و به صورت عيني منعكس مي‌شود. اما اگر در ضمير خودآگاه خود، افكار مثبتی ایجاد کنید، به دنبال آن روی ضمير ناخودآگاه نیز اثر مثبت گذاشته و خود را به سوي موفقيت سوق می‌دهید.

4- وقتی بدنتان حرف می زند(معجزه زبان بدن)

 بعضی مواقع خواسته یا ناخواسته در فضایی که آن را سکوت وخاموشی می نامیم، با استفاده از حرکات بدن و اجزای آن (زبان بدن ) به انتقال احساس می پردازیم. گاهی حتی استفاده از حرکات بدن باعث می گردد که معنای کلامی را که به کار می بریم،تغییر یابد. برای مثال اگر شخصی در گفتارش اظهار علاقه و دوستی نماید، اما درحرکات اجزای بدن (صورت) اخم و ترشرویی را منعکس نماید، بالطبع گفتار اینشخص صحیح و قابل قبول نخواهد بود.

اگر بکارگیری  دو زبان ( زبان کلامی و زبان بدن ) در یک جهت و در یک راستا باشند بیان هیجانات، عواطف واحساسات به خوبی انجام خواهد شد.

5-نوع پوشش لباس شما نیز مهم است

در مطالعه‌‌ای که در سال ۲۰۱۲ انجام شد و نتایج آن در مجله‌ی Experimental Social Psychology‌ به چاپ رسید، امتیاز داوطلبانی که روپوش پزشکان آزمایشگاه را به تن داشتند، از امتیاز داوطلبانی که روپوش نداشتند، در انجام وظایف حساس و دقیق، بالاتر بود.

نوع پوشش ما بر نوع برداشت ما از خودمان و برداشت دیگران از ما اثر می‌گذارد. لباس پوشیدن برای داشتنِ اطمینان و اعتماد به نفس، چیزی بیش از پوشیدنِ لباس‌های مُد روز و شیک است. این طرز لباس پوشیدن برای رسیدن به یک حسِ خوب، باوقار به نظر رسیدن و اعتماد به نفس در تمامی موقعیت‌هاست.

اگر کمد لباس شما چیزی به اعتماد به نفس‌‌تان نمی‌افزاید، اگر شلخته و نامرتب هستید و اگر متناسب با موقعیت لباس نمی‌پوشید، پس از این حقیقت غافل هستید که لباس شما بخشی از زبان بدن شماست و پیام خاص خودش را به دیگران منتقل می‌کند. بازخورد غیرکلامیِ دیگران به طرز لباس پوشیدنِ شما، به طور غیرمستقیم بر اعتماد به نفس شما اثر می‌گذارد.

سعی کنید سبک خاص و مورد علاقه‌ی خودتان را پیدا کنید و اگر کمد لباس شما فاقد لباس‌هایی است که به شما احساس اعتماد به نفس و قدرت بدهد، حتما مجموعه‌ لباس‌های خود را با افزودن این دست لباس‌ها کامل کنید.

 

شما چه عواملی را می شناسید که در تاثیر پذیری یا تاثیر گذاری مهم است .زیر همین پست کامنت بنویسید

اشتراک گذاری:

مطالب زیر را حتما بخوانید

پاسخی بگذارید